ZALOŽNIKOVA ULICA 43 / 1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI / TEL.: 01 365 78 10 / FAX: 01 365 78 11 / E-MAIL: INFO@BTL-M.SI

 

Marketing
zastopanje in prodaja
Klub vzrediteljev proplan
Nagradne igre
Turizem
kako do nas

 


 

 

APARTMA ECCE***

PREMANTURA
Premantura je naselje v južni Istri, v občini Medulin in je izrazito turistično naselje z okoli 850 prebivalci. Leži na skrajnem južnem delu Istre, 10 km jugovzhodno od Pule v središčnem delu polotoka Kamenjak, ki z jugozahodne strani zapira Medulinski zaliv. V zadnjih dvajsetih letih 20. stoletja se je zaradi izjemne lege, borovih gozdov in prijetne klime na ozkem polotoku razvilo v privlačno turistično središče. V okolici so lepe plaže, zaščitene pred jugozahodnimi vetrovi. Južno od Premanture se razteza obširno zaledje nenaseljenega polotoka Premantura z dolgo obalo, čistim morjem, s številnimi zalivi in malimi peščenimi plažami.

POVECAJ SLIKO:

KAMENJAK
Rt Kamenjak je zaščiteno naravna pokrajina , kjer uspeva kar 530 rastlinskih vrst, od katerih je 20 orhidej. Poleg ene endemične vrste orhideje, rasteta tu še dve endemični rastlini, kar desetim pa preti, da bodo izumrle. Za osvežitev lahko obiščete Safari bar, ki Vas bo s svojim originalnim izgledom in še originalnejšimi domačini - Robinzoni sigurno navdušil.
Kopanje priporočamo na mestih, kjer drugače pristajajo ladjice. Morski tokovi okoli otočka so zelo močni tekom celega dneva, tako da niti dobrim plavalcem ne priporočamo oddaljevanja od obale več kot petdeset metrov. Tekom dneva se razvijejo izjemno močni vetrovi, tako da wind surfing priporočamo samo izkušenim surferjem.
Podmorski svet v okolici otočka Porerja je zelo atraktiven za potapljanje s številnimi plitvinami in podmorskimi klifi. Zaradi močnih tokov in mešanja hladnejših in toplejših slojev, je morje okoli Porerja izredno bogato ribolovno območje, kjer lahko ulovite 90% vrst vseh rib, ki živijo v Jadranu.

POVECAJ SLIKO:


BRIONI
Ena najlepših otoških skupin, ki jo sestavljajo Veliki Brijun, Mali Brijun, Krasnica (Vanga), Vrsar, Sveti Jerolim, Gruj, Galija ter še 7 drugih otočkov, ki so znani po blagi mediteranski klimi, raznih vrstah avtohtonega in eksotičnega zelenja in bogatem živalskem vrtu na prostem. Ne smemo pozabiti na bogato zgodovino otočja, ki jo srečamo na vsakem koraku - ob arheoloških izkopaninah iz kamene dobe, po poti rimskega imperija in beneškega pa vse do tega stoletja in gospoda Kupelwieserja, začetnika turizma na otočju.

POVECAJ SLIKO:

PULA
Največje mesto v Istri z več kot 80.000 prebivalci. Tri tisoč let staro mesto na južnem rtu Istrskega polotoka je kraj, kjer staro sreča novo in s tem navdihuje številne pisatelje in skladatelje pri njihovem delu. Številni kulturni in zgodovinski spomeniki zagotavljajo okolje za kulturne in zabavne prireditve v mestu. Najbolj pomemben je zagotovo rimski teater (Arena), ki zagotavlja prostor za filmske festivale, opere in koncertne nastope. Ogromen kolosej je bil zgrajen med vladanjem cesarja Avgusta, razširitev na današnje mere (135m x 105m) pa se je izvršila pod vladavino cesarja Vespasiana (67-79). Amfiteater lahko sprejme 23.000 ljudi.
Druga znana znamenitost je katedrala, ki je bila zgrajena na temeljih templja Jupitra. Port Aurea je slavolok, zgrajen pred 2000 leti, v čast Sergius družine. Herkulesova vrata so bila zgrajena kot del obrambe mesta v času Rimljanov.

POVECAJ SLIKO: